Onze gloednieuwe methode Spitze blijft leerlingen uitdagen om het Duits steeds beter onder de knie te krijgen. Duits is en blijft de grootste taal van Europa. Kennis van het Duits is belangrijk op de hedendaagse arbeidsmarkt. Wie Duits kent, heeft bovendien meer inzicht in de rijke geschiedenis van de Duitstalige landen en kan de boeiende actualiteit in het hart van Europa beter volgen. Wie Duits begrijpt, kan genieten van literatuur, film en muziek in de oorspronkelijke taal.

Spitze 3 is het laatste deel van de handboekenreeks Spitze en is volledig gericht op de uitbreiding en verdieping van de basiskennis Duits. Aan de hand van authentieke bronteksten verrijken de leerlingen hun kennis van de Duitse taal. Communicatie blijft centraal staan: de Redemittel bieden houvast bij de steeds complexer wordende taaltaken. Strategieën worden verder ingeoefend. Een brede waaier aan authentieke teksten geeft de leerlingen een taalbad en dompelt hen onder in de Duitse geschiedenis, literatuur en cultuur.

Spitze im Beruf laat je leerlingen tso kennismaken met de bedrijfswereld. Leerlingen leren klanten onthalen, telefoongesprekken voeren of een bestelling plaatsen aan de hand van een bestaand bedrijf: Ampelmann GmbH in hartje Berlijn.

Auteurs
José Vandekerckhove
Cornelia Bosold
Klaas De Gruyter
Frank Lenaerts
Marleen Pauwels
Mieke Roete
Dr. Tom Zwaenepoel

Coördinatie en eindredactie
José Vandekerckhove

Adviseurs
Prof. Dr. Torsten Leuschner

Deutsch: Tor zu Europa